هنگامی که غذا از یخچال بیرون آورده می شود، دمای آن با گذشت زمان افزایش می یابد و مقدار این دما با استفاده از تابع d(t) با ضابطه زیر به دست می آید:
(واحد t، ساعت است.)
الف) هرکدام از مقادیر زیر را مانند نمونه به دست آورده و آنها را تفسیر کنید.
دمای غذایی که دو ساعت از یخچال بیرون مانده است، برابر 10 درجه سانتی گراد است.
……………………………..
………………………
همچنین اگر یک ماده غذایی را با دمای 2 درجه سانتی گراد از یخچال بیرون آوریم، میزان افزایش تعداد باکتری ها با بالا رفتن دما با استفاده از تابع با ضابطه زیر به دست می آید:
که در این تابع، d دمای ماده غذایی پس از خروج از یخچال برحسب درجه سانتی گراد است.
ب) هرکدام از مقادیر مقابل را مانند نمونه به دست آورده و آنها را تفسیر کنید.
یعنی تعداد باکتری های موجود در یک ماده غذایی، پس از خروج از یخچال با رسیدن به دمای 10 درجه سانتی گراد به 1700 افزایش یافته است.
………………………
………………………
به طور کلی می توان گفت با استفاده از تابع d، با داشتن زمان، می توان دمای غذا و با استفاده از تابع n، با داشتن دمای غذا، می توان تعداد باکتری ها را به دست آورد، به عبارت دیگر:
از الف و ب می توان نتیجه گرفت: تعداد باکتری های موجود در یک ماده غذایی که به میزان 2 ساعت از یخچال بیرون مانده است، برابر 1700 تاست.
پ)جدول روبه رو را کامل کنید و به کمک آن نمودار را تکمیل کنید.